mda logo altWitamy na blogu projektu "Izrael 2015"! Będziemy tu umieszczać informacje, materiały filmowe i zdjęcia które powstaną wraz z trwaniem naszego szkoleniowo-edukacyjnego przedsięwzięcia. Postaramy się przybliżyć wam warunki pracy oraz sposób działania służb ratowniczych na terenie Izraela, a przede wszystkim najważniejszej z nich - Magen David Adom. Zapraszamy do czytania i oglądania!

Patronat Honorowy
Wojewoda Dolnośląski
CRS TRIAGEtoyota-nowakowski

MDA

Ostatniego dnia szkolenia przygotowano dla nas bardzo ciekawy wykład dotyczący zdarzeń o charakterze masowym. Wykład prowadził Guy Caspi – dyrektor do spraw wypadków masowych MDA. Człowiek o ogromnym doświadczeniu i wiedzy. Wykład rozpoczęliśmy od analizy kilku zdjęć i zrozumienia, z jakimi rodzajami zdarzeń możemy mieć do czynienia:

Sobota dniem odpoczynku, więc wybraliśmy się na jednodniową wycieczkę do stolicy Izraela.

Kolejny piękny i słoneczny dzień w Tel Awiwie!
Nasi instruktorzy, realizują działania medyczne na dyżurze dziennym (8 godzin - od 7:00 do 15:00) w ambulansach Magen David Adom w Tel Awiwie. Jest to ważna część naszego szkolenia - możemy sprawdzić jak działają standardy i procedury, które poznaliśmy w teorii. Każdy z nas czekał na ten dyżur i każdy ma własne oczekiwania co do jego przebiegu. Część z nas postanowiła podzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami. Oto relacje z ich dyżurów.

• 09 Wrz 2016
    ITLS Wrocław