IZRAEL 2015 - Magen David Adom

MDAMagen David Adom (Czerwona Gwiazda Dawida) jest kluczową organizacją ratowniczą na terenie Izraela. Jest to jedna z najlepiej zorganizowanych służb ratowniczych na świecie. Trudna sytuacja polityczna tego kraju związana z ciągłym zagrożeniem terrorystycznym wymusiła wyćwiczenie perfekcyjnej organizacji działań oraz współpracy służb ratowniczych. W roku 2015 instruktorzy oraz członkowie naszej fundacji odbędą szkolenie w Tel Awiwie przygotowujące do działań medycznych i organizacyjnych w przypadku wypadków masowych, ataków terrorystycznych, urazów wielonarządowych w tym przy postrzałach z broni palnej. Poznamy również sposób i specyfikę działania całego systemu ratownictwa w Izraelu.

Przeczytaj więcej...

GRUZJA 2015 - Ochotnicza Górska Służba Ratownicza

Polska PomocPo naszych doświadczeniach szkoleniowych z 2012 r., kiedy jako instruktorzy CRS TRIAGE z Wrocławia realizowaliśmy cykl kursów dla gruzińskich Służb Ratowniczych, podjęliśmy ponowną współpracę przy nowym projekcie szkoleniowym na rok 2015. Nasza fundacja rozpoczęła wspólne działania ze Stowarzyszeniem na Rzecz Zrównoważonego Rozwoju, czego wynikiem było złożenie projektu w Polskim MSZ dotyczącego szkolenia Ochotniczej Górskiej Służby Ratowniczej GRUZJI.

Zdjęcia z ćwiczeń w Imeretii