Kursy Kwalifikowanej Pierwszej Pomocy

pomoc tabTytuł ratownika uzyskuje się po ukończeniu 66-godzinnego kursu Kwalifikowanej Pierwszej Pomocy. Daje on najwyższe uprawnienia dla osób niemających wykształcenia medycznego.

Kursy CMAS

pomoc tabSzkolenie płetwonurków w systemie CMAS jest procesem wielostopniowym dającym uczestnikom w każdej grupie wiekowej i na każdym poziomie sprawności fizycznej, możliwość rozwoju w wielu dziedzinach podwodnych, przy zróżnicowanym poziomie trudność i wymagań.

Ratownik wodny

ratownik wodnyRatownik wodny (dawniej ratownik WOPR) uprawniony jest do pracy na kąpieliskach, pływalniach krytych i odkrytych oraz w czasie imprez na wodach i nad wodami zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Kursy doskonalące dla ratowników KPP

KPPTo szkolenia skierowane do ratowników po kursie Kwalifikowanej Pierwszej Pomocy, poszerzające wiedzę i przygotowujące do pracy w specyficznych warunkach, z jakimi spotykają się np. strażacy i ratownicy wodni. Kursy opierają się przede wszystkim na ćwiczeniach praktycznych pod okiem doświadczonej kadry dydaktycznej.