NAPISZ DO NAS

31/03/15

Marcowa delegacja w Tel Awiwie

W dniach 21 - 24 marca 2015 przedstawiciele naszej fundacji odwiedzili placówki Magen David Adom (Czerwona Gwiazda Dawida) oraz jednostkę izraelskiej straży pożarnej w Tel Awiwie. Podczas rozmów z zarządem MDA uzgodniliśmy warunki współpracy przy realizacji projektu "IZRAEL 2015".

Opracowaliśmy wspólnie plan szkolenia delegacji naszych instruktorów ratownictwa medycznego w czerwcu 2015 oraz zadecydowaliśmy o warunkach stałej współpracy naszych organizacji. Tematyka szkoleń jakie przejdą nasi instruktorzy dotyczyć będzie wypadków masowych, ataków terrorystycznych i urazów wielonarządowych(w tym przy postrzałach z broni palnej). Poznamy również sposób i specyfikę działania całego systemu ratownictwa w Izraelu.

Podczas naszego krótkiego pobytu w Tel Awiwie, pozyskaliśmy bardzo dużo przydatnych informacji dotyczących organizacji systemu ratownictwa medycznego. Profesjonalizm izraelskich służb MDA oraz ich chęć dzielenia się wiedzą i doświadczeniem zrobiły na nas ogromne wrażenie. Bardzo dziękujemy zarządowi MDA za ciepłe przyjęcie naszej delegacji.

W sąsiedztwie biura MDA swoją siedzibę ma także jednostka straży pożarnej. Z uwagi na to, że w kręgu naszych zainteresowań leżą wszystkie służby ratownicze, postanowiliśmy odwiedzić ją także. Podczas spotkania z tamtejszymi strażakami, uzyskaliśmy bardzo dużo ciekawych informacji, które postaramy się niedługo przekazać w formie szerszego opisu.

25 czerwca 2020
Zapraszamy do udziału w zawodach! Organizujemy dla Was zawody z zakresu ratownictwa w ramach kwalifikowanej
19 lipca 2015
Z przyjemnością informujemy, że Fundacja Ratownictwa POSEJDON otrzymała zgodę MSW na wykonywanie ratownictwa wodnego. Decyzja